Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »
Rabarber med havre, mandel och getost
ca 6 port
Nu är det tid för rabarber och förutom traditionella recept kan det vara kul att prova lite nya och oväntade smakkombinationer. Detta är en rätt som passar att servera efter t ex en soppa. Rabarberns syrlighet kombineras med sötma, havre, mandel, rosmarin och getost (chèvre) vilket kanske låter lite märkligt. Men det är verkligen gott. Bär och frukt fungerar generellt mycket bra tillsammans med ost till dessert och även på smörgås.
4-5 stjälkar rabarber, ca 500 g
1 dl socker
1 msk potatismjöl
Smuldeg:
2 dl havregryn
1 dl grahamsmjöl (eller vetemjöl)
2 msk farinsocker (eller vanligt socker)
½ tsk rosmarin
1 dl grovhackad mandel
Knappt 1 dl flytande matfett, t ex smör och rapsolja eller smakneutral olja
100-150 g getost
Tillagning: