Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Ett klassiskt recept som som kan återkomma ofta på menyn. Smakrik och enkel att laga. Allra godast på färsk fisk, men frusen går också bra. Servera med kokt potatis, färskpotatis passar utmärkt, och säsongens grönsaker.
4 port
500 g fiskfilé av t ex torsk, sej, kolja eller makrill. Fisktärningar går också bra.
Marinad:
1 liten finhackad gul lök (eller ½ dl gräslök)
1 tsk salt
Saft av 1 citron, ca ½ dl
3 msk smör och rapsolja eller bara olja
1 krm svartpeppar, mellanmalen
2 msk hackad dill
Garnering:
2 hårdkokta ägg
2 tomater
ev dillkvistar
Serveras med nykokt (färsk)potatis och säsongens grönsaker. Välj gärna en grön grönsaker så det blir lite färg på tallriken.
Rätten kan även serveras kall och då är det gott med gräddfilssås till.