Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Foto Svenskt kött/Kent Jardhammar

Lammgryta med vin och oliver


Lamm med tomat, lök och örtkryddor är en klassisk smakkombination. För ytterligare must och djup i denna gryta så tillsätt gärna lite soltorkade tomater.

4 portioner

4 skivor lamm av bog med ben
2 msk matfett
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
400 g krossade tomater
1 dl vitt torrt vin
1 tsk fransk senap
1 gul lök, skivad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 tsk dragon
1 tsk timjan
50 g svarta oliver
½ dl gräslök, finskuren

Krydda köttet med salt och peppar och bryn i smör. Lägg över i en gryta, häll på tomater och vin. Tillsätt senap och sjud ca 20 minuter.
Tillsätt lök, vitlök och kryddor och sjud ytterligare 10 minuter eller tills köttet känns mört. Lägg i oliver och strö över gräslök.

Servera med kokt ris eller potatis och grönsaker efter säsong.