Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

 

Marinerad kokt brysselkål

Brysselkål är godast att servera nykokt. Blir det rester över eller du skall servera brysselkål på en buffé som skall hålla sig fräsch en stund kan en sallad vara ett bra alternativ.

500 g färsk brysselkål
1-2 mska rapsolja
1-2 krm salt
1 krm svartpeppar
½ finhackad röd lök
1-2 msk vinäger, pressad citron eller apelsin
valfria kryddor som passar maten

Ansa brysselkålen genom att skära bort det yttersta av stocken och ta bort de yttersta bladen. Ångkoka dem lätt eller koka i lite vatten. Koka dem al dente, dvs att det skall finnasd lite tuggmotstånd. Skölj dem kalla och blanda med övriga ingredienser. Smaka av.
Vänta gärna med att hälla över det syrliga till strax före serveringen, för syran göra att brysselkålens gröna färg bleknar under förvaring.

Läs mer om brysselkål