Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Rödkål är fantastiskt färgrik och vacker. I sallad är den godast tunt, tunt strimlad så den blir saftig. Här är den blandad med med äpple och en dressing med rund lite sötsyrlig smak. Salladen passar hela vintern och är utmärkt även till julmat. Gör gärna dubbel sats för de står sig flera dagar i kylen.
4 port
400-500 g rödkål
2 äpplen, helst syrliga
1 krm salt
Dressing:
1½ msk koncentrerad vinbärssaft
1½ msk balsamvinäger
1 msk rapsolja
1 Krm mellanmalen svartpeppar
Ev garnering: solroskärnor, hackad mandel eller granatäpplekärnor
Skiva rödkålen tunt på t ex mandolin eller med osthyvel (eller riv grovt på rivjärnet).
Blanda rödkålen med lite salt i en bunke. Stampa den med näven eller en potatisstöt så kålen bli mjuk och saftig.
Tag bort kärnhuset på äpplena (de behöver inte skalas) och skiva dem tunt. Blanda ihop dressingen och slå den över äpplen och kål. Blanda runt. Nu får salladen en fantastikst fin färg!
Smaka av!
Servera i kyl fram till förvaring. Garnera ev med hacka mandel, solroskärnor eller granatäpplekärnor.
Den som gillar russin kan blanda ner russin i salladen.