Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »
Ägg och spenat är en klassisk kombination. Gott och hälsosamt. På bröd blir spenat och ägg en matig macka som passar både som frukost, lunch eller kvällsmacka. Lätt att laga på sådant som passar att ha på lut hemma i kyl och frys. Här är ägget pocherat, men det går lika bra att steka.
1 macka
1 skiva rostat bröd (gärna nyckelhålsmärkt)
100 g bladspenat (frusen eeller färsk)
1 tsk smör- och rapsolja
lite salt och peppar
1 ägg
Variation: Stek ägget istället för att pochera om du hellre vill. Det är enklast att pochera ganska färska ägg. Färska ägg har segare vita som inte flyter ut lika lätt när ägget pocheras.