Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »
Lite tuffare i smaken än klassikerna mandelfisk. Gillar du fisk, chili, lime och cashewnötter är detta något för dig. Ät den tillsammans med små fina, oskalade delikatesspotatisar och valfria grönsaker. God på frusen fisk och ännu godare med färsk. Cashewnöttäcket och tomaterna gör det saftigt, knaprigt och det fungerar liksom som sås till potatisen.
4 port
500-600 g vit fiskfilé, t ex sej, torsk, kolja – gärna färsk men även frusen, halvtinad går bra
½ tsk salt
50 g smör- och rapsolja
½ dl ströbröd (glutenfritt för glutenfri)
1 dl grovhackade cashewnötter (eller andra nötter/mandel)
½-1 tsk sambal oelek
1 pressad vitlöksklyfta
1 lime, rivet skal och saft
100-150 g minitomater
Till servering: Kokt potatis, valfria grönsaker