Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Vi står bakom Hungrig.nu

Med hungrig.nu vill vi­­ förmedla matglädje och sprida kunskap om hur du kan välja, laga och äta god mat. Vår vision är att alla människor skall ha möjlighet att äta mat som är bra för hälsan, humöret och miljön. Vi vill inspirera till medvetna och moderna matval med enkelhet i fokus. God mat helt enkelt – utan att krångla till det i onödan.

Vi älskar att arbeta med alla de fantastiska råvaror som finns att välja mellan. På hungrig.nu vill vi inspirera våra läsare att följa råvarornas säsonger och lyfter därför gärna fram maträtter som är aktuella för årstiden och under olika högtider. Matnyheter som kan vara av speciellt intresse sprider vi också. I enlighet med Livsmedelsverkets matråd tycker vi att grönare mat är viktigt för både hälsa och miljö. Vi utesluter inte animalier men väljer att använda dem i rimliga portioner och väljer god kvalité. På hungrig.nu lägger vi fokus på hälsosamma, goda maträtter och mellanmål som kan passa hela familjen.

 

Hungrig.nu drivs av Hushållningssällskapet Västra som är en fristående kunskapsorganisation. Vi som är matkonsulter ansvarar för innehållet och uppdatera hungrig.nu. Vi heter Anna Magnusson, Eleonor Schütt, Martina Jönsson och Cecilia Sassa Corin. Med bred kunskap och lång erfarenhet ger vi praktiska, handfasta råd och förslag om hur du kan välja råvaror samt förvara och tillaga dem på ett smakligt och enkelt sätt. Förutom på hemsidan hittar du oss på Facebook.

Vi bygger hela tiden vår information på våra nationella matråd och rekommendationer kompletterat med praktiska förslag hur dessa råd kan omsättas i praktiken. Hushållningssällskapet Västras matkonsulter, har alla akademisk examen inom mat/hälsa/miljö/livsmedelshygien och har var och en med cirka 30 års erfarenhet av mat i både teori och praktik. Matkonsulterna på Hushållningssällskapet runt om i Sverige utbildar och genomför många olika typer av utbildningar och utvecklingsarbete inom mat, miljö och hälsa. Läs mer här: http://hushallningssallskapet.se/tjanster-produkter/livsmedel-mat-och-halsa/

Hungrig.nu finansieras av Hushållningssällskapet Västra. Vill du bli en av våra sponsorer kontakta Cecilia Sassa Corin, 0521-72 55 61 eller Anna Magnusson 0521-72 55 63