Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

      

Kokboksappen ”MatGlad-helt-enkelt”!

Kokboksappen ”Matglad-helt-enkelt” är uppföljaren till succéappen ”MatGlad” som idag har mer än 120 000 nedladdningar! I ”MatGlad-helt-enkelt” stöttas användaren genom hela matlagningen med hjälp av filmsekvenser och talstöd. Den hjälper många med lässvårigheter att bli mera självständiga i sin vardag.
”MatGlad-helt-enkelt” är helt självinstruerande och gör matlagningen smidigare. Detta gör att även barn som inte kan läsa ännu kan börja laga mat så smått, med visst stöd när det gäller att t ex skära, hantera spis och värme.

Den kostnadsfria appen finns att ladda ner från App Store och Google Play och det finns även webbaserad variant som laddas ner från webbplatsen matglad.nu.

”MatGlad-helt-enkelt”, ger nya möjligheter att följa ett recept jämfört med en vanlig kokbok och leder användaren genom matlagningen på ett enkelt och pedagogiskt sätt. Personer som inte kunnat laga mat tidigare får ett hjälpmedel som gör att de nu kan det. Målet är att alla på ett enkelt sätt ska kunna följa ett recept på egen hand eller tillsammans med någon! Och att lyckas i köket för med sig så mycket annat också, som ökat självförtroende.

Ett nytt sätt att laga mat: både inspiration och praktisk hjälp
”MatGlad-helt-enkelt ” är förpackad i en modern, tilltalande och användarvänlig form i linje med ”Design för alla”. De stegvisa, filmade recepten består av en hel måltid där både huvudrätt och tillbehör lagas så att de blir klara samtidigt. Allting presenteras i kronologisk ordning och det blir inga överraskningar på slutet. Det finns 20 recept i appen.

Vi har producerat MatGlad - helt enkelt
Hushållningssällskapet Västras matkonsulter har tillsammans med sakkunniga inom mat- och funktionsnedsättning samt representanter från LSS-verksamheten i Alingsås Kommun och Borås Stad tagit fram och bearbetat de recept som ingår i MatGlad-helt-enkelt.

Hushållningssällskapet Västra äger MatGlad-helt-enkelr och har det övergripande ansvaret. MatGlad - helt enkelt har bearbetats i samarbete med föreningarna FUB, Grunden Media, Primacura Media och boende på servicebostäder i Alingsås Kommun och Borås Stad.

För mer information om MatGlad-helt enkelt, kontakta
Margareta Frost Johansson, Projektledare, Hushållningssällskapet Västra
Tel:0521-72 55 60, margareta.frost@hushallningssallskapet.se
 

Läs mer om ”MatGlad-helt-enkelt” och MatGlad på matglad.nu

Hushållningssällskapet Västra står bakom appen, som är finansierad genom Post- och Telestyrelsens innovationstävling med temat ”Förenkla för föräldrar”.