Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Dessertpizza med rabarber, citron och kanel

Detta är en rustik dessertpizza som passar att servera under sommarhalvåret efter t ex en kall soppa eller lätt sallad. I detta recept görs desserten på tortillas. Vill du förstärka känslan av fest eller dessert kan du använda pajbotten eller smördeg istället. En härlig, klassisk smakkombination med sommarkänsla.

4 port

200 g ricotta eller annan färskost utan salt
1 dl florsocker
det yttersta skalet av 1 citron (bara det gula)
saft av 1 citron

Fyllning:
400 rabarber i tunna skivor (eller färska som mjukas en liten stund i mikrovågsugnen)
1 tsk malen kanel
1 msk socker

Garnering: Mynta eller citronmeliss, rostade mandelspån eller kokosflagor

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Tina de frusna rabarberna och häll av vätskan. Blanda rabarber med socker och kanel. Häll av mer vätska om det behövas. Har du färska rabarber så skär dem i bitar och hetta upp dem bara så de blir lite mjuka.
  3. Blanda ricotta med citronskal, citronjuice och florsocker. Ev kan du även lägga i lite vaniljsocker.
  4. Lägg bröden på plåt(ar) klädda med bakplåtspapper. Bred ricottablandningen på bröden.  Fördela rabarberblandningen ovanpå. Strö ev över lite extra socker och kanel.
  5. Grädda i mitten eller övre delen av ugnen i ca 5 minuter. Kanterna bränner lätt så var vaksam. Det är svårt att ange exakt tid. 
  6. Garnera ev med mynta, citronmeliss, rostade mandel- eller kokosspån.