Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

 

Rödbetssallad med hallon och mangoldskott

Vacker, goda smaker och härliga konsistenser. Passar perfekt under sommarsäsongen. Hallonen kan bytas ut mot jordgubbar innan de svenska hallonen är mogna.

1-2 knippa färska rödbetor, totalt 600-800 g
50 g mangoldskott (eller babyspenat)
1 dl saltrostade mandlar (hacka dem grovt om de är stora)
1 ask färska hallon, ca 125 g eller ca 250 g jordgubbar
1 msk raps- eller olivolja
1 msk balsamvinäger
½ msk flytande honung eller sirap
2 krm salt
nymald svartpeppar
100 g chèvre, feta eller mild grönmögelost

Till servering: Bröd (ev glutenfritt)

Tvätta och koka rödbetorna (späd rödbetsblast kan användas i mindre mängd i färsk i sallad eller tillagad i t ex spread, soppa, wok osv). Kyl dem i kallt vatten och skala dem. Halvera dem eller dela i mindre bitar om de är stora. Varva på ett fat: rödbetor, mangoldskott, mandel och hallon.
Blanda olja, vinäger, honung/sirap, salt och peppar. Ringla dressingen över grönsakerna.
Fördela osten på salladen. Servera med ett gott bröd.