Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

 

Paj med squash, grönt och getost

När det är säsong för squash är det också säsong för tomater. Här förenas de i en god paj. Paj är praktiskt att förbereda och passar både hemma, i lunchlådan, på buffé eller picknick.
Pajdegen är lite mindre fet än ”vanlig” pajdeg. Den kasar inte heller ner från kanterna lika lätt som en pajdeg med stor mängd fett i. Jag tycker det är gott med grahamsmjöl i pajdegen, det gör den lite mustig.

4 port

Pajdeg
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 ägg
ca ½ dl flytande matfett, ev lite mer
salt, peppar

Fyllning
150 g getost (eller någon annan ost)
3 dl mjölk av valfritt slag eller grädde
3 ägg
1 st squash, skivad och fräst i olja (ca 350g)
1 ask cocktailtomater
salt, peppar
ev lite timjan eller valfri örtkrydda

Till servering
 En grön sallad och ev någon typ av charkprodukt. Bröd till för den hungrige.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Blanda hastigt mjöl, ägg och matfett - gärna i matberedare och mixa snabbt till en deg Tillsätt lite mer matfett eller vatten om degen inte håller ihop.
  3. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, nagga botten.
  4. Förgrädda i ca 10 minuter.
  5. Stek squashskivorna i lite olja, krydda med salt och pappar och ev lite örtkrydda.
  6. Dela ev tomaterna i halvor.
  7. Mixa osten med crème fraiche och ägg.
  8. Häll i det förgräddade pajskalet.
  9. Lägg i squash och tomater.
  10. Strö över lite extra salt och peppar.
  11. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
  12. Ta ut och låt gärna pajen vila 5-10 minuter innan du serverar. Pajen är också god kall.

 

Läs mer om squash: http://hungrig.nu/?p=28593

Fler recept med squash kan du hitta i vår receptbank: http://hungrig.nu/?p=12791&m=4253