Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

MatGlad och MatGlad-helt-enkelt

Receptapparna MatGlad och MatGlad-helt-enkelt är fantastiska motivations- och inspirationsverktyg för alla som är nybörjare i köket. Ja för alla som av olika anledningar tycker att det är svårt att följa ett vanligt recept. De härliga, aptitretande matbilderna i kombination med de lättförståeliga, pedagogiska recepten ökar direkt lusten att laga mat. Och det blir lätt att lyckas! 

Recepten i MatGlad-apparna består av en hel måltid där både huvudrätt och tillbehör lagas så att de blir klara samtidigt. Allting presenteras i kronologisk ordning och det blir inga överraskningar på slutet.

MatGlad-apparna har blivit en succé och har idag laddats ner ca 200 000 gånger. Båda apparna är kostnadsfria. Idag fungerar webbversionerna av appen bäst, läs mer på www.matgladfamiljen.nu

Receptappen MatGlad är ett hjälpmedel på lätt svenska för att kunna planera och laga dagens måltider. Maträtterna presenteras med härliga, aptitretande bilder och på ett pedagogiskt sätt leds man genom planering och tillagning.

 

 

Receptappen MatGlad-helt-enkelt är en vidareutveckling av MatGlad för den som inte kan läsa. Här presenteras rätterna både i form av bild, film, text och tal. ”MatGlad-helt-enkelt” är förpackad i en modern, tilltalande och användarvänlig form i linje med ”Design för alla”.

 

 

Konceptet MatGlad består av flera olika delar som mer utförligt presenteras på hemsidan www.matgladfamiljen.nu. Där presenteras också utbildningsmaterial MatGlad e-skola som främst är avsedd för personal inom funktionshinderverksamheten och middagskonceptet Välkommen på middag. Nya appar inom MatGlad-familjen är TAKK-för-maten med tecken som stöd och under hösten 2023 kommer MatGlad-helt-enkelt på teckenspråk. Rörelsespelet GoGlad gör det extra roligt och motiverande att gå på promendad.

Hushållningssällskapet Västras matkonsulter har tillsammans med sakkunniga inom mat- och funktionsnedsättning samt representanter från LSS-verksamheten i Alingsås Kommun och Borås Stad tagit fram och bearbetat material och de recept som ingår i MatGlad.

Hushållningssällskapet Västra äger och har det övergripande ansvaret för MatGlad. MatGlad har bearbetats i samarbete med föreningarna FUB, Grunden Media, Primacura Media och boende på servicebostäder i Alingsås Kommun och Borås Stad. Under utvecklingen av MatGlad, har materialet testats av testpar i Alingsås kommun, Borås stad och gymnasiesärskolan i Alingsås.