Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Kärnfri cocktailavokado

Kanske har du haft turen att kunna köpa cocktailavokado, som är en ny bekantskap för Sverige. Det är en 5-8 centimeter lång, smal avokado utan kärna. Smaken på en mogen cocktailavokado är söt och smakrik. Skalet är ganska tunt och kan ätas, men kan vara lite beskt.

Det går att skära av toppen av avokadon och trycka ut köttet (om du nu inte vill äta skalet) för att använda bara fruktköttet till en dressing eller guacamole.

Frukten är inte genmodifierad, utan växer från en blomma som inte blivit pollinerad, och utvecklar därför aldrig en kärna. Den odlas i Spanien och säsongen är kort; december till februari.

Jag har inte lyckats hitta någon uppgift om bästa förvaringstemperatur, men jag gissar att den ska förvaras som vanlig avokado. Omogen avokado förvaras i rumstemperatur. När den är mogen kan den förvaras i kylskåp för att få längre hållbarhet. Läggs omogen avokado i kylan kan fruktköttet bli brunt.