Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

TAKK-för-maten - en receptapp med tecken som stöd

TAKK-för-maten är en kokboksapp, som använder bilder, filmsekvenser, enkel text, tal och TAKK (tecken som alternativ och kompletterande kommunikation) för att visa hur man lagar mat. Den digitala kokboken underlättar vardagen och gör matlagningen tydlig, rolig och inspirerande för alla som använder TAKK i sin kommunikation. 

TAKK-för-maten är en pedagogisk och informativ digital kokbok. Den slutgiltiga versionen blev klar i slutet av 2022 och innehåller 44 recept. Den nya versionen ersätter den prototyp med fyra recept, som använts under utvecklingsarbetet.

Appen är webbaserad och kostnadsfri och fungerar på alla plattformar; smartphones, surfplattor och en webbversion som finns på hemsidan https://matglad.nu/takk-for-maten/
 

TAKK-för-maten utvecklas i nära samarbete med referens- och testgrupper, och målgruppen har stort inflytande över slutresultatet.

Hushållningssällskapet Västra är huvudansvarig för appen TAKK-för-maten, men produceras och utvecklas i samverkan med ett flertal aktörer. Prototypen för TAKK-för-maten finansierades av Vinnova och vidare utveckling av recept och app har finansierats av projektmedel från Allmänna Arvsfonden.

För mer information: https://matglad.nu/takk-for-maten/