Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Grönsakspannkaka, 4 port

1 dl fullkorn av grahamsmjöl
3 dl siktat mjöl av vetemjöl
½-1 tsk salt
8 dl mjölk
4 ägg
1 msk flytande margarin
250 g fryst, tinad bladspenat
1-2 röda paprikor i tunna strimlor
1 burk majs (340 g)
1 dl riven ost (ca 50 g)

Tillbehör:
Rårivna morötter
Stekt bacon el rökt skinka


Gör så här: 
Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en långpanna (ca 30x40) med fettet. Blanda mjöl, salt och lite av mjölken. Vispa till en slät smet. Vispa i äggen och resten av mjölken. 

Krama vätskan ur spenaten. Bred ut spenaten på långpannan tillsammans med paprika och majs. Häll smeten över grönsakerna och strö över osten. 

Sätt långpannan mitt i ugnen tills smeten stannat och fått fin färg, ca 25-30 min. 

Servera med t ex rårivna morötter och ev bacon eller skinka.