Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Korv- och böngryta

En snabblagad gryta som  passar bra när man vill göra mat lagn ingen enkel, t ex  på camping- eller båtsemestern då man oftast inte har så många kokplattor. De flesta rökta korvar passar bra och du  kan använda färska eller konserverade grönsaker. Om du utesluter korven får du ett bra vegetariskt alternativ.

300 g korv t.ex. falu-,
cabanosserkorv eller liknande
5 stora tomater 
(el 1 pkt krossade/hela tomater, 500 g)
1 rödlök el 3 st salladslökar
1 msk flytande matfett
2 tsk curry
2 msk tomatpuré
200 g kidneybönor (i tetrapak)
200 g majskorn (frusna el på burk)
Salt, peppar

Tillbehör
Kokt färsk potatis el pasta
Grönsallad
Lätt crème fraiche eller matyoghurt

Förbered
Koka dubbel mängd pasta så det räcker till onsdagens sallad.

Gör så här:
Skär de färska tomaterna i små bitar. Skär löken i tunna klyftor  el bitar. Smält matfettet i en gryta, tillsätt lök och curry och låt fräsa utan att det tar färg. Tillsätt tomaterna och tomatpuré, låt koka samman ca 10 min. Skär korven i bitar. Tillsätt korv, bönor och majs i grytan. Låt sjuda 5 min. Smaksätt med salt och peppar.