Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Pumpahummus

Pumpahummus får en varm gul färg med en fin smakbrytning av apelsin, ingefära och tahini. Vill du ha intensivare gul färg så tillsättlite gurkmeja. Pumpahummus är gott som tillbehör till en plocktallrik med lite av varje, som smörgåspålägg

300 g pumpa utan skal
ca 3 dl kokta kikärtor, vita bönor eller kokta gula
en liten bit ingefära, 4-5 tunna skivor
1 klyfta vitlök
1 tsk malen koriander
1 tsk malen spiskummin
1 tsk salt
2 msk tahini
2 msk färskpressad
1 msk raps- eller olivolja

Skär pumpan i bitar utan skal och rosta den i ugnen 225 grader eller i en stekpanna tills den är mjuk. 
Häll av kokspadet från ärtornas eller bönoirna. 
Lägg i en matberedare: Pumpa, bönor/ärtor, tunna skivor av ingefära, vitlök i grova bitar och kryddor. Mixa. Späd med pressad apelsin, tahini ch olja till lagom slät konsistens. Smaka av med kryddor och salt. Vill du förstärka smakenav citrus så kan lite extra rivet apelsinskal passa som smaksättare.

Färgsätt med gurkmeja för gulare färg.

Stolta samarbetspartners Hungrig.nu drivs av Hushållningssällskapet och våra
samarbetspartners bidrar till utvecklingen av hungrig.nu