Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

 

 

Fruktsallad i melon

Recept till en fruktsallad är egentligen överflödigt men här kommer några tidps och förslag. Välj melon tillsammans med säsongens frukter och bär som nektariner, persikor, sommarens första äpplen, hallon, jordgubbar, vinbär..., skär i lagom bitar och blanda. Lägg i mjuka bär på slutet och gärna högt upp så de inte blir mos. Välj frukter så det blir en fin färgblandning.

Skär ett "lock" av melonen. Skär en tunn bit av undersidan så melonen kan stå stadigt när det ska fyllas med fruktsallad. Skär bara tunt så skalet håller in fruktsalladen.

Det är enkelt att använda ett kuljärn för att ta ur fruktköttet ur melonen. Det ser dessutom ganska trevligt ut. De små bitarna som blir emellan /kulorna" kan du naturligtvis också ha i fruktsalladen eller använda till exempelvis en smoothie. 

Ät salladen naturell eller servera den med rostat havresmul och t ex yoghurt eller annan mejeriprodukt smaksatt med vanilj eller citrus samt lite, lite florsocker. Rostade frön, nötter eller kokos kan också vara gott till.

Rostat havresmul gör du genom att blanda havregryn med flytande matfett, lite socker och ev någon krydda som kanel eller kardemumma och rostar det i en stekpanna eller gryta till det får fin färg och god smak.

Läskande gott med melon , Melonsallad med gröna bönor på asiatiskt vis