Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Detta har blivit något av en favoritpanna att laga när aubergine har säsong. Den säsongen brukar sammanfalla med tomatsäsongen. Svensk säsong är i slutet av sommaren och europeisk brukar kunna köpas till bra pris tidigare på sommaren. En delikatesslins som inte kokar sönder passar bäst i pannan. Svenskodlade alternativ är Gotlandslins, liten grön lins, korall- eller belugalinser.
2 dl okokta linser av kokfast sort, ca 3½ kokta (t ex delikatesslins eller gotlandslins)
1 kg aubergin
salt
svartpeppar
2 vitlöksklyftor
300-400 g tomater eller körsbärstomater
ca 2 msk pressad citron
2 msk färska hacka basilika eller oregano (ca ½ torkad)
vatten
rapsolja
Till servering:
Havreris, bulhur eller liknande
Någon typ av syrad yoghurt eller fraiche
Grillad aubergine med tahini och citron , Rostad Aubergin med kikärtor , Aubergine en lila skönhet