Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Fiskgryta ”allt-i ett”, 4 port

En god fiskgryta där du använder fisk som tillagats i förväg. Har du inte sparad fisk, skär du färsk eller fryst fisk i kuber som läggs i grytan samtidigt med paprikan och sjuder med de 5 sista min. Använd gärna olika fisksorter!

Har du kokt fisk över från en tidigare middag, kokar du grytan enligt grundreceptet och tillsätter de kokta fiskbitarna när grytan är färdig.

400 g färsk eller fryst laxfilé
1 morot, ca 75 g
1 dm purjolök, ca 50 g
1 tsk curry
1 msk flytande matfett
1 fiskbuljongtärning el 1 msk fond+ 6 dl vatten
4 potatisar, ca 300 g
2 msk tomatpuré
1-2 vitlöksklyftor
1 dl matlagningsgrädde
2 msk majsstärkelse (Maizena)
1 liten röd paprika, ca 75 g
Salt, peppar
1 msk hackad dill eller persilja

Tillbehör
Brytbröd

Gör så här:
Skala moroten och skär den i slantar. Dela purjolöken mitt itu på längden, skölj  noga och skär i strimlor. Fräs purjolök, morot och curry i matfett i en kastrull. Tillsätt vatten och buljongtärning el fond och låt koka upp. Skala potatisen och skär den i fyra delar. Lägg ner potatisen i buljongen. Tillsätt tomatpuré och pressad vitlök. Koka under lock i 10 min.

Blanda samman majsstärkelsen med lite vatten och häll ner redningen i grytan. Tillsätt matlagningsgrädden.Skär paprikan i bitar och tillsätt den. Skär fisken i bitar. Lägg ner fiskbitarna och koka ytterligare 5 min (el använd fisk som tillagats i förväg och låt allt bli varmt). Smaka av med salt och peppar. Strö över dill eller persilja över.