Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Pastagratäng, 4 port

En perfekt rätt att göra av pasta som har blivit över, tillsammans med en bit kassler, skinka, eller korv.

1 l kokt pasta (250 g okokt)
ca 150 g rökt kassler
½ purjolök, ca 75 g
4 ägg
4 dl mjölk
Salt, peppar
ca 2 dl riven ost

Vegetariskt alternativ
Byt ut kassler mot svamp och/eller spenat.

Tillbehör
Pizzasallad med morötter
Sjuden broccoli


Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C. Koka makaronerna enligt anvisning på paketet. Spola dem i kallt vatten. Eller använd pasta som blivit över från tidigare middag. Strimla köttet. Dela purjolöken mitt itu på längden, skölj noga och skär i strimlor. Blanda den med pasta och kassler i en smord ugnssäker form.

Vispa i hop ägg mjölk, salt och peppar och häll över. Strö över den rivna osten. Grädda gratängen ca 30-40 min i nedre delen av ugnen.