Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Dillkyckling

En enkel, snabblagad variant på det traditionella långkoket. Istället för nöt- eller lammkött används kyckling som minskar tillagningstiden. Använd gärna lårfilén som är saftig och smakrik.

ca 400 g kycklingfilé av lår el bröst
3 dl vatten
2 msk majsstärkelse(Maizena)
1 msk strösocker
1 msk ättiksprit, 12%
1 hönsbuljongtärning el
1½ msk konc kycklingfond
1 dl mjölk el matlagningsgrädde
Salt, peppar
1 knippa dill

Tillbehör
Kokt potatis
Sjuden sparris
Kokta primörmorötter
Lättkokta Rädisor
Inlagd gurka

Gör så här:
Strimla kycklingköttet. Koka upp vatten med majsstärkelse, socker, ättiksprit och buljongtärning el fond under omrörning. Tillsätt kycklingstrimlorna och sjud under lock i 5-7 min (den längre tiden för lårfilé). Rör ner mjölk el matlagningsgrädde och smaka av med salt och peppar.

Hacka dillen och rör ner den precis före serveringen (annars tappar den sin gröna färg), eller servera den bredvid så kan var och en tillsätta efter egen smak.