Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Detta är en smakrik köttgryta med enkla ingredienser. Om du använder lammkött istället för nötkött förkortar du koktiden till 25-30 min.
600 g benfritt nötkött av högrev
1 gul lök
2 msk matfett
1 pkt krossade tomater, 500 g
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 msk kinesisk soja
1 köttbuljongtärning el 1 msk fond
1 msk fransk senap
1 tsk krossad kummin
2-3 msk majstärkelse (Maizena)
1 dl vatten
Salt, peppar
Tillbehör
Matyoghurt
Ugnsbakade rotsaker
Broccoli
Bröd
Gör så här
Skär köttet i 2 x 2 cm stora kuber. Skala och hacka löken. Bryn grytbitarna i matfettet, tillsätt den hackade gula löken mot slutet av bryningen. Tillsätt tomater, pressad vitlök, soja, buljongtärning el fond, senap och kummin. Låt grytan sjuda 1-1½ tim (tills köttet är mört).
Blanda majsstärkelse och vatten och tillsätt i grytan under omrörning. Låt grytan sjuda ytterligare 5 min. Smaka av med salt och peppar. Servera med en klick mat yoghurt.
Om du vill, kan du hoppa över bryningen. Koka istället upp tomatkrosset med hackad gul lök, vitlök, soja, senap och buljong. Tillsätt de skurna gryt bitarna lite i taget under kokning.