Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Detta är en mycket användbar köttfärs- och grönsaksröra som kan serveras på många olika sätt.
300 g nötfärs el blandfärs
1 gul lök
2 morötter (ca 150 g)
300 g vitkål (= 5 dl strimlad)
1-2 msk matfett
2 vitlöksklyftor
1 krm svartpeppar
1 krm malen kardemumma
1 msk senap
1 krm kinesisk soja
Salt, peppar
Tillbehör
Potatismos
Vitkålssallad med morot och äpple
Broccoli/Haricots verts
Potatismos
1 kg vinterpotatis (mjölig sort)
vatten, salt
2-2½ dl mjölk
ca 1 msk matfett
Salt, peppar
Förbered
Laga dubbel sats kött och grönsaksfräs.
Använd hälften till fredagens pannkaksrulle.
Gör så här
Skala lök och morötter. Finhacka löken och grovriv morötterna. Finstrimla vitkålen. Bryn matfett i en gryta. Stek köttfärsen under omrörning. Tillsätt lök, morötter, vitkål och kryddor. Låt fräsa några min. Smaka av med peppar och salt. Färgsätt med lite soja.
Lägg potatismos i en krans på ett smort, ugnssäkert fat. Lägg fräset i mitten. Strö ev. över riven ost och gratinera, 10-15 min i 225° mitt i ugnen.
Potatismos
Skala potatisen och skär den eventuellt i mindre bitar för kortare koktid. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten under lock. Häll av kokvattnet. Mosa potatisen i kastrullen med en potatisstöt eller pressa den genom en purépress. Späd med mjölk, helst varm, lite i sänder och arbeta moset luftigt tex med en elvisp. Smaksätt med matfett, salt och peppar.
Tips!
Av överblivet potatismos gör du jättegoda potatisbullar. Alla barns favorit!