Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Pannkaksrulle, 5-6 portioner

Pannkakor i alla varianter brukar barn tycka om. Här är recept på en pannkaksrulle där en ugnspannkaka fylls med kött- och grönsaksfräs från onsdagens middag. Snabbt och enkelt!

Pannkaksrulle
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg

Fyllning
Kött­ och grönsaksfräs från onsdagens middag

Till gratinering
2 dl riven ost

Tillbehör
Vitkålssallad med morot och äpple
Morotsstavar
Bröd

Gör så här
Sätt ugnen på 200°C. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken samt äggen. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna och grädda i 20-25 min. Stjälp upp den färdiga pannkakan på smörpapper. Låt svalna något.

Klicka ut kött- och grönsaksfräs över pannkakan och bred ut ett jämnt lager. Rulla ihop pannkakan från långsidan. Strö över lite riven ost och gratinera ca 5 min.

Tips!
Om du smörjer bakplåtspappret lossnar pannkakan lätt.