Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

 

 

Saltimbocca

10 färska kycklingfiléer, cirka 1,5 kg
20 skivor parmaskinka
1 kruka färsk basilika
3 skivade vitlöksklyftor
peppar
olivolja, smör


Gör så här:
1. Sätt ugnen på 120 grader.

2. Lägg kycklingfiléerna på en skärbräda och krydda dem med nymalen peppar. Lägg några färska basilikablad och skivad vitlök på varje filé. Linda om med parmaskinka.

3. Stek filéerna i smör och olja tills de fått färg. Lyft upp dem och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Baka sedan färdigt i ugnen i cirka 15 minuter.

4. När filéerna serveras, skärs de i ½ cm tjocka skivor och läggs på tallriken. Ringla en smal sträng grön pesto över.


Tomatsås

1 gul lök
olivolja
500 g krossad tomat med vitlök
500 g krossad tomat med basilika
1 hönsbuljongtärning
ev 1-2 msk tomatpuré
salt, peppar, socker


Gör så här:
Hacka löken och fräs den i olivolja. Tillsätt de krossade tomaterna och buljongtärningen. Koka upp och smaka av med salt, peppar och socker.


Sallad

1 påse färdig gourmetsallad
1 kruka ruccola
1 avocado
1 fänkål
2-3 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
 


Avoriris

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Tillsätt en hönsbuljongtärning i kokvattnet. Tillsätt ev. 1 kuvert saffran (stöt saffranet med lite salt i en mortel innan du tillsätter det).



Fler förslag till nyårsmenyn:
» Till drinken
» Förrätt
» Dessert