Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Mycket gott av kassler

Tänk vad mycket gott man kan göra av en bit kassler! Kassler är benfri, saltad och varmrökt kotlettrad från gris. Kassler är förhållandevis billig mat som är praktisk eftersom den har bra hållbarhet och kan användas på många olika sätt. Köp gärna kassler i storpack för att få ut flera goda middagar.

Eftersom kasslern är färdiglagad när man köper den, kan den ätas både varm och kall. Den är god att använda i varma rätter som grytor och såser. Men den går även bra att strimla och använda i sallader eller bara skiva och äta som den är.

Kassler är inte en namnskyddad produkt. Det betyder att det inte finns några formella krav på hur kassler ska smaka eller tillverkas för att få kallas kassler. Oftast avser man den varmrökta sorten, men det förekommer även kallrökt kassler som inte ska ätas rå, endast tillagad.

Kuriosa!
Namnet kassler lär komma från den tyska slaktaren Kassel, som vid ett tillfälle fick så mycket griskött över att han fick röka det för att det skulle hålla sig bättre. Det finns också de som påstår att namnet kommer från den tyska staden Kassel.


Rodnande kassler i bergakungens sås | Trädgårdsmästarpanna | Kasslergratäng

Tillbaka>>>