Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Ta genvägen genom ugnen!

Låt ugnen göra jobbet! Att fylla en form som man skjutsar in i ugnen är riktigt smidig matlagning. När maten lagar sig själv i ugnen kan man ägna sig åt att fixa tillbehören istället. På så vis spar man tid och allt blir klart samtidigt.

Köttfärs i ugnen är både enkelt, snabbt och osfritt. Det går alldeles utmärkt att steka både köttbullar och pannbiffar i ugnen. Låt lite matfett smälta i en form på hög värme i ugnen. När det puttrar och börjar bli brunt är det dags att lägga i det som ska stekas. Skaka formen el vänd på det som ska stekas – så blir det gyllen brunt runt om.

Köttfärslimpa i ugnen är en gammal trotjänare och alltid lika gott. För att få fin färg på all färs som man steker i ugnen – kan ett tips vara att blanda 1 tsk kinesisk soja i köttfärssmeten!

A
tt steka eller laga i ugnen är också en skonsam tillagningsmetid eftersom maten inte får samma hårda stekyta och inte fordrar lika mycket matfett som när man steker på spisen. Dessutom slipper man stekos!


Goda ugnsrecept
Vegetarisk lasagne»
Ugnsstekt hel kyckling med grönsaker»
Ugnspannkaka med äppellingon»

Sök efter fler goda recept i vår receptbank»


Artikelns sökord
Ugnen, Köttfärs, Köttfärslimpa