Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Vegetarisk lasagne

Till denna vegetariska lasagne använder du ratatouillen som du sparat från lördagens middag. Lasagneplattorna varvas med ratatouille och kesoröra med spenat. 

½ sats ratatouille (se lördagens middag)
9 lasagneplattor
500 g keso
250 g hackad spenat
2 dl riven hårdost

Tillbehör
Marinerade bruna bönor
Kålrotssallad

Traditionell lasagne
Vill du göra en traditionell lasagne varvar du lasagneplattor med köttfärssås och vit sås. Strö över riven ost och gratinera som ovan. Väljer du detta alternativ så gör dubbel mängd köttfärssås för att sedan använda hälften i onsdagens kött färsgratäng.

Gör så här
Sätt ugnen på 225°C. Varva lasagneplattorna med ratatouille och keso blandad med spenat i en ugnssäker form  (ett lager ratatouille, ett lager lasagne plattor, ett lager kesoröra osv.) Avsluta med ratatouille och strö över osten. Grädda i nedre
 delen av ugnen ca 40 min.